Julie Mouissat

icon-gezonde-voeding

Gezonde voeding en afvallen

Een gezonde levensstijl gaat samen met een gezonde voeding. Concreet betekent dat een gezond eetpatroon alle nodige voedingsstoffen in voldoende mate aanbrengt om het lichaam in de juiste balans te houden. Vandaag is het aanbod in supermarkten enorm waardoor het niet altijd gemakkelijk is om het bos door de bomen te zien in het maken van gezonde voedingskeuzes. Gezonde voeding is de basis in een gezonde levensstijl.

Ik help jou graag bij het maken van de juiste keuzes, zowel voor jong en oud. Gewicht verliezen relateer ik eerder aan gezonde voeding en niet aan populaire vermageringsdiëten omdat deze simpelweg niet vol te houden zijn gedurende het hele leven. Maar ook de combinatie van gezonde voeding en beweging is een onontbeerlijke voorwaarde om te vermageren.

Samen kijken we dan ook naar een individuele aanpak die werkt voor jou.
icon-voeding-kind

Voeding bij kinderen en adolescenten

Gezond oud worden begint bij het gezond jong zijn. In 2019 ging ik op stage naar Zuid-Afrika waar ik hoofdzakelijk samenwerkte met kinderen. De ervaring die ik hier opdeed is onbeschrijfelijk waardoor ik besloot om mij te verdiepen in de bestudering van voeding bij kinderen en adolescenten.

Evenals door mijn persoonlijke ervaringen met het diëten als kind besloot ik om mijn hele ziel in deze materie te leggen.

Je kan bij mij terecht voor verschillende problematieken bij kinderen. Samen met ouder en kind gaan we opzoek naar een gepaste voedingsinterventie.
icon-voeding-fodmap

Laag FODMAP-dieet

PDS (prikkelbare darmsyndroom) is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Het is geen ziekte op zich maar een geheel aan klachten die verband houden met een verstoorde werking van de darmen.

Er zijn geen echte ontstekingen of andere afwijkingen dus de diagnose is soms moeilijk te stellen. Zeer vervelend, want de pijn en andere ongemakken zijn wel degelijk aanwezig. Bij deze klachten kan het FODMAP-dieet wel een hulp bieden. Het FODMAP-dieet is vrij zwaar en vraagt veel discipline.

Als diëtist begeleid ik je bij de eliminatie en herintroductie van voedingsmiddelen die FODMAP-rijk zijn. Ook hier is individuele begeleiding noodzakelijk!
Maak nu een afspraak

Verder kan ik ook iets voor jou betekenen in het kader van de begeleiding bij diabetes type I en II, lever- en nierinsufficiëntie en diëten bij hart- en vaatziekten.

Mocht je een andere vraag hebben aarzel dan niet om mij te contacteren. We bekijken dan of uw vraagstelling binnen mijn expertise valt.