Julie Mouissat

Wie ben ik?

Mijn naam is Julie Mouissat.

Van kindsbeen af had ik een wisselende relatie met voeding. Ik kampte immers met overgewicht en bezocht als 10-jarige meermaals een diëtist. Het was vooral in de puberteitsjaren dat gezonde voeding en sport centraal stonden in mijn dagdagelijkse leven. Enkele jaren later studeerde ik af als diëtiste aan de Hogeschool Gent waardoor ik nu als deskundige voedings- en dieetleer in de praktijk sta.

Gedreven, doortastend en oplossingsgericht neem ik mijn opdrachten met volle passie aan. Mijn empathisch vermogen en wilskracht dragen bij tot een goede samenwerking, waarbij de kwaliteit van mijn dienstverlening en het welzijn van de patiënt steeds voorop staan.

Wat kan ik voor u betekenen?

Door mijn eerdere ervaring als kind met diëten groeide mijn interesse in het kader van de begeleiding van kinderen en adolescenten gestaag. Diëten kan voor een kind niet dusdanig ingrijpend zijn dat het hele leven van het kind erom draait, want een kind moet immers kind blijven. Daarom staat het zoeken naar een gepaste levensstijl in samenspraak met de ouders centraal in mijn begeleiding naar een gezonde duurzame toekomst voor het kind.

Tijdens mijn studies als stagiair in Zuid-Afrika begeleidde ik op een andere manier mensen die kampten met problemen zoals diabetes, overgewicht, immuniteitsziekten en ondergewicht. De ervaring welke ik hier opliep is onbeschrijfelijk.

Wat later in België werkte ik hoofdzakelijk op de pediatrische afdeling van het ziekenhuis, waardoor mijn interesse in het begeleiden van kinderen alleen maar groeide. Een gezonde levensstijl omvat niet enkel gezonde voeding, ook beweging is essentieel en onontbeerlijk. Ik geef u als ervaringsdeskundige dan ook graag advies in het kader van sportvoeding.

Verder geef ik eveneens begeleiding voor FODMAP, diabetes type I en II, lever- en nierinsufficiëntie, diëten bij hart- en vaatziekten en overgewicht. Heeft u een ander probleem, neem gerust contact op en dan bekijk ik of uw vraag binnen mijn expertise valt.

Ik hoor het graag van u.